Disclaimer


بسم الله الرحمن الرحيم . Ahlan Wasahlan ! Hanya mempunyai sedikit ilmu agama dan Insya-Allah dengan sedikit ilmu itu , akan memberi ilmu kepada kalian . Syukran . -AH-

Back to entry
Meet the owner
Love
Friends


Chatzone



This is Aainaa Haddi's Blog! Just leave your site on cbox . If you want to ask me , you can leave yor question on cbox too .

.


Credits

Template is made by PiKevin.
The basscode is taking from Ainabillah Shafie. Thanks to We ♥ It for the amazing picture. And also a big applause to Rainboee for his beautiful colour code.


All rights reserved ® Aainaa Haddi 2016.


Older Posts → | ← Newer Posts
Kehidupan di KUISAS (Part 2)
Wednesday, January 14, 2015 , 7:11 PM , 0 Comment[s]
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarokatuh.

Alhamdulillah, dah pun tamat Sem 1. Waktu 19/5/2014 tuh, time tu aku short sem.
8/9/2014 start full sem, sem 1.

Apa tu short sem and full sem?

BIL
SHORT SEM
BUTIR
FULL SEM
1
Kuliah selama 7 minggu
TEMPOH KULIAH
Kuliah selama 14 minggu
2
Yuran pengajian separuh, asrama separuh dan bayar ikut jam kredit.
PEMBAYARAN 
Bayar penuh.
3
Duduk selama 2bulan setengah
ASRAMA
Duduk selama 4 bulan ke 5 bulan
4
Tiada cuti midsem
CUTI MIDSEM
Cuti midsem pada minggu ke-8

Persoalan 1
Maksud kuliah ni, tempoh kamu belajar dalam kelas sahaja.
Tak masuk minggu-minggu cuti.
"Kuliah selama 14 minggu tuh macam mana?"
Dalam kelas, kamu belajar selama 7 minggu dulu, pastu minggu ke-8 ada cuti midsem seminggu. Pastu sambung balik kuliah minggu ke-9 hingga minggu ke-15. Minggu ke-16 ada study week seminggu. Then baru final.

Persoalan 2
Short sem ada bayar mengikut jam kredit tau.
Jam kredit ni, subjek tuh punya tempoh belajar dalam kelas dia.
Sebagai contoh Bahasa Kebangsaan A, jumlah kredit 3jam.
Dalam seminggu tuh, ada kelas subjek tuh selama 3 jam. Tengok jadual eh?
Satu jam = RM30
Kalau 3jam = RM90
Short sem ni limit jam kredit sebanyak 9jam je.
Bila dah masuk, korang akan faham.

Persoalan 4
Cuti midsem dah dijelas nombor 1 tu.
Short sem tu tak ada sebab lepas belajar selama 7 minggu, study then final.
Nama pun short sem, takkan nak ada cuti.

*Lenguh taip, nanti sambung ye. HAHA